Работилничка за хранилки за птици в междусрочната ваканция

Работилничка за хранилки за птици в междусрочната ваканция
2 участници
 • Къде

  София, ж.к. Яворов, бл. 73, ет. 4, ап. 7

 • Кога

  5 февруари 2020

 • Начало-край

  09:00 – 13:00

 • Възраст

  От 8 до 11 години

София има богато биоразнообразие, особено когато става дума за птици. От често срещаните синигери до рядко виждани нощни чапли. Можем да наблюдаваме много видове птици било то в Южния парк, Борисовата градина или в междублоковите пространства.

За съжаление, през зимните месеци птиците около нас трудно намират храна, особено когато вече има снежна покривка. За тях храната е изключително важна, защото така запазват температурата на тялото си. Заедно можем да им помогнем да прекарат по-лесно суровата зима!

Направете междусрочната ваканция полезна за вас и вашите деца, като им дадете възможност да участват в измайсторяването на различни видове хранилки, които ще бъдат подходящи за различните видове птици. Избрали сме материали, с които ще покажем, че с подръчни средства човек може да създаде нещо красиво и полезно. Ще превърнем отпадъците в изкуство. Работилничката за изработването на хранилки за птици е подходяща за деца от 8 до 11 г. 

По време на работилничката децата ще научат кои птици посещават хранилките и каква храна е подходяща за тях. След като си разкажем това, следва изработването на интересните хранилки. Всяко дете ще избере каква хранилка ще майстори с наша помощ (подготвили сме няколко варианта на хранилки). След изработването, ще посетим Борисовата градина, за да видим отблизо обитателите на парка. Децата ще научат къде и как най-правилно да закачат своята хранилка.

Всяко дете ще реши дали да закачи хранилката си в Борисовата градина или на друго място.

Минималният брой участници за осъщестяване на работилничката е 8 души. При незапълнена бройка, организаторът запазва правото си да отмени обучението, с предварително известие по e-mail/телефон и връщане на заплатената сума.

Цена: 40 лв (при записване до 30.01.20 г.)

Запишете заглавието на обучението като основание за плащане на следната банкова сметка:
Титуляр: Фондация „Наука за природата“
Банка: “Банка ДСК” ЕАД
IBAN: BG58STSA93000025533520
BIC: STSABGSF


Общи условия
Политика за поверителност

Instructor

User Avatar pokworld

45 лв 40 лв